Media

Om Antwerpenaren in contact met elkaar te brengen en vlot te laten communiceren en samenwerken hebben we een aantal handige digitale ‘Werkruimte’  ingericht met tal van hulpmiddeltjes die Antwerpenaren kunnen helpen om ‘uitdagingen’ en ‘oplossingen’ uit te wisselen, te delen, te promoten, etc. Je kan zo je eigen minicampagne maken.

 

POSTER

Wil je Antwerpenaren of wijkgenoten motiveren om  jouw ‘uitdaging’  mee op te lossen? Vul dan deze de poster in en hang hem voor je raam, in je straat, op je plein, in je stamcafé, …

('under construction')

 

VIDEOBOODSCHAP

Als je weet hoe je omgaat met webcams en webfilms, dan post je er een op deze site als YouTube. Via filmpjes en videoboodschappen  bereik  je nog meer Antwerpenaren.

Weet je dat niet, dan volgt hier een stap-voor-stap handleiding à la IKEA:

1. Zoek een computer met een webcam, iemand met een camera, smartphone, …

2. surf naar http://www.youtube.com/my_videos_quick_capture

3. Als je geen account hebt bij YouTube, word er je gevraagd een aan te maken. Gewoon doen, volgens instructies op site. Zo gauw dat gebeurd is gaat word je doorverbonden naar quick capture.

4. Duw op de recordknop en neem je vraag op. (de recordknop wordt nu rood). Druk op de knop om de opname te stoppen. Je hebt een filmpje. Je kan het nu opnieuw bekijken, opnieuw opnemen als het niet goed is of publiceren.

5. Om te posten, klik op “publish”. Je film wordt aangemaakt, dat duurt een minuutje. Wacht tot je je film kan zien, en copy paste de url naar het formulier.

6. Stuur al je vrienden en kennissen een mail dat je op ‘Maakdestad’ site staat!

 

TWUNCH

Voor de Antwerpse twitteraars die willen afspreken en nadenken over Antwerpse ‘uitdagingen’ en ‘oplossingen’, via http://www.twunch.be/twunches/new kan je snel en eenvoudig aan afspraak maken om eens samen te gaan ‘twunchen’.

 

GOOGLE DOCS

Via Google Docs hebben we tal van data en gegevens, presentaties, beleidsplannen, memoranda, online gezet. U bent vrij om interessante info en documenten toe te voegen.


LINKEDIN GROUP

Een open LinkedIn groep voor Antwerpenaars die elkaar willen vinden, samen ‘uitdagingen’ en ‘oplossingen’ willen uitwisselen en eventueel willen samenwerken om een bepaalde ‘uitdaging’ op te lossen. Surf naar http://www.linkedin.com/groups/Maak-de-stad-4414363?goback=%2Egna_4414363

 

FACEBOOK GROEP

Een open groep voor Antwerpenaars op facebook: www.facebook.com/Maakdestad

 

TWITTER

Volg ons op twitter via @Maak_de_stad. Gebruik hashtag #Maakdestad 

 

SKYPE

Gratis internetbellen, chatten, …. met andere Antwerpenaars, vrienden, buren, familie op elk telefoonnummer. U kan Skype downloaden via http://www.skype.com/intl/nl/get-skype/