Info

Wat is Maakdestad?

Uitleg: "Hoe werkt Maakdestad"?

Op Maakdestad.be kan elke Antwerpenaar een ‘uitdaging’ formuleren. In de uitdaging formuleer jij welke uitdaging voor jou in Antwerpen volbracht moet worden. Dat gaat eenvoudigweg door in 180 karakters kort, krachtig een uitdaging te formuleren, de naam, het emailadres op te geven en te selecteren onder welk thema, stad, district. Een uitdaging formuleer je best in de vorm van een vraag om zoveel mogelijk reacties uit te lokken van stadsgenoten, bvb. 'Hoe kunnen we in Antwerpen het tekort aan kinderopvang oplossen?' U kan ook een foto of videoboodschap meesturen om uw ‘uitdaging’ kracht bij te zetten.

 

Na indiening ontvangt een bevestigingsmail. De ‘uitdagingen’ worden vervolgens chronologisch op de Uitdagingen-pagina vermeld; de laatste bovenaan. Uw buren, vrienden, familie, stadsgenoten,…. kunnen det ‘uitdaging’ mee verspreiden, er op reageren, ‘oplossingen’ formuleren, …. (reageren en ‘oplossingen’ formuleren vergen een aanmelding).

Individuen en organisaties kunnen zich engageren om ‘uitdagingen’ op te pakken en ‘oplossingen’ te definiëren. Dit houdt in dat men zich moet registreren via de website en daarmee het ‘engagement’ aangaat om deze ‘verbetering’ ook daadwerkelijk te realiseren. Individuen en organisaties kunnen zich via de ‘registratie-functie’ voor specifieke thema’s, districten, stad, opgeven. Na registratie ontvangt men ‘uitdagingen’ m.b.t. het geselecteerde thema en de geselecteerde postcode.

 

Via het controlepaneel kan een geregistreerde ‘oplossingen’ indienen die dan op de ‘oplossingen’pagina chronologisch worden gepubliceerd; de laatste bovenaan. Derden kunnen de ‘oplossingen’ waarderen, liken, sharen en er op reageren (reageren vergt wederom een email en naam). Ook zijn ze te doorzoeken en te verbijzonderen op thema en postcode.

Voor meer info of contact: 0473/865503.

Gaat het enkel om deze website?

Staat dit project vijandig tegenover "Partijpolitiek"?

Wat zijn de principes van Maakdestad?

Wie zit er achter het initiatief van Maakdestad?

Van waar komt het geld voor dit initiatief?

Categorieën veel gestelde vragen

 

Interessante documenten